Ιωάννης Σκλαβούνος

Η υγιής σχέση μεταξύ γιατρού και ζευγαριού θα κάνει τη διαδικασία ήρεμη και αποτελεσματική

Ο Ιωάννης Σκλαβούνος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Ειδικεύθηκε και εξειδικεύθηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία εξ’ ολοκλήρου στη Μεγάλη Βρετανία.

Η εκπαίδευση κάλυψε απολύτως τις υποειδικότητες της Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Υπογονιμότητας, καθώς και της Εμβρυομητρικής Ιατρικής. Επίσης, έλαβε αξιοσημείωτη εμπειρία στην παρακολούθηση Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου, την Ουρογυναικολογία, τη γενική Μαιευτική – Γυναικολογία και την Κολποσκόπηση.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία στα οποία εκπαιδεύτηκε συμπεριλαμβάνεται το Liverpool Women’s Hospital, το μεγαλύτερο Πανεπιστημιακό Μαιευτικό – Γυναικολογικό Νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο καλύπτει τις υψηλού κινδύνου κυήσεις για το μισό περίπου πληθυσμό της χώρας.

Επίσης, εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αintree του Liverpool, το δεύτερο σε μέγεθος γενικό νοσοκομείο της χώρας, καθώς και σε άλλα μεγάλα νοσοκομεία του Manchester και Leeds.

- Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ευρώπη και έχει δημοσιεύσει ερευνητικό έργο πάνω στην Υπογονιμότητα και την Εμβρυομητρική Ιατρική.
- Επίσης, έχει διετελέσει διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής Υγείας Μέλαθρον ΤΥΠΕΤ.
- Είναι παντρεμένος με την παιδίατρο-νεογνολόγο Έλενα Ορφανού και ζουν στο Μαρούσι με τα τρία παιδιά τους.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα έχει λάβει οργανική θέση στην ιατρική ομάδα του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου Mητέρα.

- Ευρωπαϊκή Εταιρία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (European Society of Human Reproduction and Embryology ESHRE)
- Βρετανική Εταιρία Γονιμότητας (British Fertility Society – BFS)
- Βρετανική Εταιρία Ανδρολόγων (British Andrology Society – BAS)
- Βρετανική Εταιρία Εμμηνόπαυσης (British Menopause Society – BMS)
- Βρετανική Εταιρία Συμβουλευτικής Υπογονιμότητας (British Infertility Counseling Association – BICA)

Γιατί το κέντρο μας κάνει την διαφορά;

Ασφάλεια & Ποιότητα

Όλες οι διαδικασίες και οι επεμβάσεις σχεδιάζονται και λαμβάνουν χώρα με απόλυτη λεπτομέρεια, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια σας.

Σκοπός μας είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για σας!

Η προσέγγιση μας

Τα υπογόνιμα ζευγάρια αντιμετωπίζουν μια σειρά δύσκολων προβλημάτων, που πολλές φορές δεν μπορούμε να φανταστούμε. Έχουν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική πίεση, πνευματική ανησυχία, αποθάρρυνση και μελαγχολία.

Το λιγότερο που θα έπρεπε να αναμένουν είναι να συνεργαστούν με ένα γιατρό, που θα έχει την καλύτερη εκπαίδευση, και την απολύτως περισσότερη στοργή και διάθεση για φροντίδα, ώστε να αυξηθούν απολύτως οι πιθανότητές τους να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, να γίνουν γονείς.

Είναι ζωτικής σημασίας η αντιμετώπιση να εμπνέει εμπιστοσύνη και να διακρίνεται από ειλικρίνεια και συμπάθεια. Η υγιής σχέση μεταξύ γιατρού και ασθενών θα κάνει τη διαδικασία ήρεμη και αποτελεσματική.


Ένας καλός γιατρός εξωσωματικής γονιμοποίησης χρειάζεται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο φάσμα ασθενών. Κάποιοι προέρχονται από αστικά κέντρα, άλλοι από μικρές πόλεις και χωριά, από όλα τα μορφωτικά επίπεδα, από άλλες χώρες, διαφορετικές ηλικίες με άλλα επίπεδα προθυμίας, συνεννόησης και συνεργασίας.

Όλοι όμως βρίσκονται σε μια κατάσταση ανάγκης, που χρειάζεται σεβασμό και φροντίδα.

Πολλές φορές θα χρειαστεί ο γιατρός να πληροφορήσει, να διαφωτίσει και να εκπαιδεύσει το ζευγάρι. Θα πρέπει να εξηγήσει τη διαδικασία και να τους καθησυχάσει τις ανησυχίες που προέρχονται από κακή πληροφόρηση, και να τους δώσει μια πιο καθαρή και πιο πραγματική εικόνα. Θα πρέπει να προσφέρει μια σαφή πληροφόρηση για τις πιθανότητες επιτυχίας, χωρίς διάθεση να εξαπατήσει το ζευγάρι.

Η προσοχή του και η υπευθυνότητά του θα πρέπει να συνδυάζονται με την άρτια εκπαίδευση καθώς και την επιλογή και χειρισμό νέων επαναστατικών τεχνικών, ώστε να εγγυώνται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το κύριο μέλημα του γιατρού πρέπει να είναι η ασφαλής κι επιτυχής διαδικασία με περισσή διακριτικότητα και απόλυτη έλλειψη ενόχλησης για το ζευγάρι και κυρίως για την γυναίκα.


Στο δικό μας ιατρείο και κέντρο υπογονιμότητας, αυτά έχουμε στο νου σε καθημερινή βάση και μετά από είκοσι χρόνια ενασχόλησης με το συγκεκριμένο αντικείμενο, η στοργή μας και το ενδιαφέρον για το αντικείμενο και το ζευγάρι συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα μια ώριμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο σύνολο του προσωπικού της ομάδας του ιατρού, στελεχώνεται από έμπειρους και καταρτισμένους επιστήμονες, νοσηλευτές, μαίες κι είμαστε σε συνεχή επικοινωνία για συμβουλές και υποστήριξη.

Σκοπός μας είναι να αντλούμε χαρά και ικανοποίηση από ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των ζευγαριών και τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

HOPE FOR LIFE

Ενδιαφέρον & Λεπτομέρεια

Το ενδιαφέρον και η εμμονή στην  λεπτομέρεια από την πλευρά της ομάδας του κέντρου μας κάνει την διαφορά:

στην αντιμετώπιση των ζευγαριών που έχουν χάσει κάθε ελπίδα λόγω των επανειλλημένων αποτυχιών

Κλείστε Ραντεβού

Hope For Life