Ιωάννης Σκλαβούνος

Κατανοούμε με ανθρωπιά τις ανησυχίες σας και πορευόμαστε μαζί, εφοδιασμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Υπερηχογράφημα πυελικής χώρας

Το υπερηχογράφημα πυελικής χώρας είναι ένα από τα βασικά στάδια μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης γονιμότητας. Πραγματοποιώντας έναν διακολπικό υπέρηχο μπορούμε να αναζητήσουμε στην πυελική χώρα ενδείξεις για τυχόν υποβόσκουσες γυναικολογικές παθήσεις που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη γονιμότητα και τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, όπως η ενδομητρίωση ή τα ινωμυόματα, καθώς και να αξιολογήσουμε την κατάσταση της εσωτερικής κοιλότητας της μήτρας και την ωοθηκική επάρκεια μετρώντας τον αριθμό των ωοθυλακίων.

Σε συνδυασμό με σπερμοδιάγραμμα ένα υπερηχογράφημα της πυελικής χώρας μπορεί να γίνει ακριβώς πριν από την αρχική συμβουλευτική συνεδρία, ώστε να είναι στη διάθεσή σας τα αποτελέσματα για να τα συζητήσετε με το γιατρό σας.

Στην κλινική μας πραγματοποιούμε και άλλες εξειδικευμένες τομογραφίες εφόσον κριθεί απαραίτητο:

3D υπερηχογράφημα της πυελικής χώρας
Ενίοτε ένα 3D υπερηχογράφημα της μήτρας μπορεί να πραγματοποιηθεί για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες όταν εικάζεται μια μικρή εγγενής ανωμαλία στη διαμόρφωση της μήτρας.

Υπέρηχος με τη χρήση αλατούχου διαλύματος
Είτε πριν από τη θεραπεία είτε κατά τη διάρκειά της, μπορεί να υπάρχουν υποψίες για την παρουσία ενός πολύποδα ή ενός ινωμυόματος μέσα στο ενδομήτριο. Αυτοί οι καλοήθεις σχηματισμοί μπορεί να μειώσουν τη γονιμότητα και τις πιθανότητες επιτυχίας της θεραπείας.

Μια υπολογιστική τομογραφία είναι μια εξέταση γονιμότητας που αξιολογεί τη μητρική κοιλότητα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια για να επιβεβαιώσει/αποκλείσει την παρουσία τους και να εξακριβώσει αν είναι ενδεδειγμένη η εγχείρηση για την απομάκρυνσή τους. Μια μικρή ποσότητα υγρού διοχετεύεται απαλά στη μήτρα μέσω του τραχήλου και αυτό το υγρό χωρίζει τα τοιχώματα της εσωτερικής κοιλότητας της μήτρας και καθιστά ευκολότερη τη διάγνωση ανωμαλιών όπως τα ινωμυόματα ή οι πολύποδες μέσα στη μητρική κοιλότητα.