Ιωάννης Σκλαβούνος

Σας παρέχουμε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για την πορεία του κύκλου και τα αναμενόμενα ποσοστά επιτυχίας

Δωρεά Ωαρίων

Πολλές γυναίκες ίσως, χρειαστούν τη δωρεά ωαρίων - αυτές περιλαμβάνουν γυναίκες που έχουν ακόμη περίοδο και έχουν φυσική λειτουργία των ωοθηκών, καθώς και γυναίκες των οποίων οι ωοθήκες δε λειτουργούν πλέον κανονικά που ίσως να έχουν περάσει εμμηνόπαυση.

Η δωρεά ωαρίων ίσως αποτελεί λύση για γυναίκες που δεν έχουν ωοθήκες ή των οποίων οι ωοθήκες έχουν αφαιρεθεί, που έχουν υποβληθεί σε αντικαρκινική θεραπεία η οποία έχει προκαλέσει ζημιά στις ωοθήκες, εκείνες που βρίσκονται σε μετεμμηνοπαυσιακή ηλικία ή παράγουν πολύ λίγα ή χαμηλής ποιότητας ωάρια, όσες έχουν προσπαθήσει να συλλάβουν παιδί χωρίς επιτυχία χρησιμοποιώντας ανεπιτυχώς φάρμακα γονιμότητας ή τη μέθοδο της εξωσωματικής και γυναίκες που έχουν κάνει πολλές αποβολές ή διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να κληροδοτήσουν στο παιδί κάποια σοβαρή κληρονομική πάθηση.

Πώς εντοπίζετε την κατάλληλη δότρια για εμένα;

Η ομάδα δωρεάς ωαρίων του ιατρείου μας περνά από έλεγχο νέες υποψηφίες για δωρεά ωαρίων τακτικά. Από τη στιγμή που μια πιθανή αποδέκτης δωρεάς ωαρίων καταχωρίζεται στη λίστα αναμονής μας, μπορεί να επικοινωνήσει με e-mail ή να τηλεφωνήσει στην ομάδα μας οποιαδήποτε στιγμή. Η ομάδα μας εργάζεται εντατικά προκειμένου να βρει το κατάλληλο ταίρι για τις αποδέκτριες δωρεάς ανάλογα με τις προτιμήσεις τους και παρέχει στις ασθενείς τη μέγιστη δυνατή πληροφόρηση που επιτρέπεται.

Πόσες πληροφορίες θα λάβω για τη δότριά μου;

Όλες οι πληροφορίες που μπορούμε να σας παράσχουμε είναι μη προσδιοριστικές της ταυτότητάς της και μπορείτε να τις απαιτήσετε οποιαδήποτε στιγμή.
Στόχος μας είναι να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή αντιστοιχία ανάμεσα στα φυσικά χαρακτηριστικά της δότριας και της λήπτριας.

Οι λήπτριες θα λάβουν τις εξής πληροφορίες:

Μπορώ να βρω μόνη μου τη δότρια ωαρίων;

Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί άνθρωποι προτιμούν γνωστές δότριες (μέλος της οικογένειας ή φίλη), κάτι τέτοιο όμως απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία. Η δότρια πρέπει να είναι απολύτως άγνωστη στη λήπτρια.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της θεραπείας;

Η προετοιμασία της θεραπείας της δότρια και της λήπτριας γίνονται παράλληλα. Στη δότρια θα δοθούν φάρμακα γονιμότητας (παρόμοια με εκείνα που δίδονται σε γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική) ώστε να βελτιωθεί η παραγωγή ωαρίων της, ενώ η λήπτρια θα υποβληθεί σε θεραπεία, ώστε να προετοιμαστεί η μήτρα της για τη μεταφορά και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε μια εγκυμοσύνη. Μόλις συλλεγούν τα ωάρια από τη δότρια, γονιμοποιούνται χρησιμοποιώντας σπέρμα από το σύντροφο της (ή σπέρμα δωρητή). Αφού επέλθει η γονιμοποίηση, ένα-δυο έμβρυα τοποθετούνται στη μήτρα της λήπτριας.

Θα είναι ανώνυμη η θεραπεία;

Ναι, η δότρια και η λήπτρια ωαρίων δε θα συναντηθούν ποτέ. Ωστόσο, πληροφορίες για τη δωρήτρια θα καταχωρηθούν στο κεντρικό αρχείο της κλινικής.

Θα υπάρχει κάποια καθοδήγηση;

Στην πρώτη σας επίσκεψη θα μπορέσετε να συζητήσετε τις ηθικές, νομικές και κοινωνικές όψεις της αποδοχής δανεικών ωαρίων . Παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική καθοδήγηση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της θεραπείας.