'Αρθρα /Νέα

Χρήσιμες Συμβουλές

Για πολλά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, η εξωσωματική γονιμοποίηση αποτελεί την αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη λύση για ν’ αποκτήσουν τελικά το παιδί που τόσο επιθυμούν.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιτυχία μιας εξωσωματικής γονιμοποίησης, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας, πολύ πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Η σωστή πληροφόρηση, η φυσική και ψυχολογική σας κατάσταση βοηθούν το ποσοστό επιτυχίας.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής βελτιώνουν τα αποτελέσματα, τόσο των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής όσο και της φυσιολογικής σύλληψης.

Χρήσιμες Συμβουλές
– Ακολουθήστε μία υγιεινή και ισορροπημένη δίαιτα που θα περιλαμβάνει φρέσκα γεύματα, ψάρι και φρούτα.
– Επιλέξτε ήπιες μορφές άσκησης (π.χ. περπάτημα, κολύμπι)
– Για την μείωση του στρες αποκτήστε χαλαρωτικές συνήθειες (π.χ. μασαζ, yoga)
– Αποκτήστε υγιές βάρος (το υπερβολικό αλλά και το χαμηλό βάρος πρέπει να ελέγχονται.)
Μείωση αλκοόλ και διακοπή καπνίσματος. Η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα έχουν συνδεθεί με την επιδείνωση της ποιότητας του σπέρματος στον άνδρα και τη μείωση της γυναικείας γονιμότητας.
Ενημερωθείτε για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. (Η καλή ενημέρωση βοηθά στο να ‘στε προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια)
Δείξτε εμπιστοσύνη στον γιατρό σας και παραμείνετε αισιόδοξοι καθ’όλη την διάρκεια.

Σε αυτή τη διαδικασία δεν είστε μόνοι. Είμαστε δίπλα σας με υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες ωφελούν την υγεία και παράλληλα, βελτιώνουν την ψυχική ισορροπία σας, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, όσο πριν και μετά την ολοκλήρωσή της.